Isus

Un subiect care nu mai suportă amânare, de vreme ce realizez cât de mulți creștini nu știu cine este Isus din Nazaret.

O mică paranteză: eu am să scriu numele Isus, cu un singur ”i” deoarece, am crescut într-o familie catolică și, așa îmi este mai comod. M-am gândit să folosesc numele Cristos, dar și acesta este diferit, așa că, las la latitudinea fiecăruia să citească și să scrie cum vrea, ideea fiind că vorbim despre același Dumnezeu și același Fiu a lui Dumnezeu.

Faptul că El a trăit pe pământ acum 2000 de ani, nu mai este o enigmă, există foarte multe documente istorice, acreditate, care să confirme acest lucru. El este cel mai popular om care a umblat vreodată pe pământul acesta. Foarte greu mai găsești pe cineva care nu a auzit de Isus. În termeni moderni, am putea spune, că El a fost cel  mai mare influencer din istorie, de vreme ce, după 2000 de ani, lumea încă vorbește despre El, îl caută și este curioasă de mesajul pe care El l-a transmis.

Calea, adevărul și viața

Depinzând de cultură, oamenii au păreri împărțite despre adevăratul  motiv pentru care Isus a venit pe pământ. Unii consideră că Isus este Dumnezeu încarnat, venit să ne arate că ”se poate” sau ”cum se poate”, alții îl văd mai degrabă ca pe un guru în cele spirituale, adica o ființă foarte avansată din punct de vedere spiritual, de la care putem învăța cum să ajungem cele mai bune versiuni ale noastre, unii cred că El a fost un profet, etc.

Când Isus umbla pe pământ, și-a ales un cerc restrâns de prieteni, oameni simpli, ca mine și tine, cărora a început să le dezvăluie misiunea Lui. El, care la început era cuvânt, a luat formă omenească, s-a făcut trup, și a locuit printre noi, pentru a îndeplini planul lui Dumnezeu de evacuare a oamenilor de sub stăpânirea dușmanului, care este diavolul.

  • Calea

În epoca în care Isus a trăit, Dumnezeu era accesibil, în mod exclusiv, numai unui popor ales de El, care erau evreii. Iar aceștia, aveau acces la El prin respectarea regulilor și numai prin intermedierea preoților (fariseii). Adică, nu oricine era considerat demn de prezența lui Dumnezeu.

Isus a intervent și a venit cu o singură regulă care iți dă acces nelimitat la binecuvântarea lui Dumnezeu (să îl iubești pe Dumnezeul tău din toata inima ta, din tot cugetul tău și din tot sufletul tău, consecința fiind că îi vei iubi pe cei din jurul tău, ca pe tine însuți), susținând că, indiferent de nationalitatea ta, prin El, ai dreptul să ai parte de Dumnezeu în egală măsură cu evreii. Tot ce trebuie să faci este să Îi foloseți numele și El va interveni pentru tine. Este ca și cum ai avea pile, fără limită de folosință, la cea mai înaltă putere din univers, care orchestrează și conduce lumea.

De asta, preoții acelor zile, au fost cei care au complotat să Îl elimine și să îl ucidă pe Cristos. Nu puteau să accepte noul legâmânt pe care Dumnezeul îl făcea cu lumea. Nu reușeau să se desprindă de doctrina lor și să accepte că Mesia nu este așa cum ei și-au imaginat. Oare nu cumva și noi, prin religiozitatea noastră, facem la fel?

Neacceptarea lor și a noastră, nu anulează faptul că există o singură cale de acces spre cer, și anume prin Isus Cristos. Dacă ca tu crezi sau nu, ori dacă folosești sau nu biletul de intrare, este irelevant; calea spre rai este deschisă numai și numai prin El.

  • Adevărul

Religia, pe parcursul anilor, nu numai în era noastră, ci și înainte de Cristos, a tot fluctuat, a fost distorsionată, a fost influențată de curente ”la modă”, devenind tot mai diluată. Isus a fost cel care a agitat apele, a deranjat multe orgolii, prezentând adevărul și accentuând cât de mult s-au îndepărtat de Dumnezeu, tolerând, sau mai grav, practicând ei înșiși, chiar în Templul Sfânt, ritualuri împrumutate de la popoarele păgâne, despre care, fuseseră de nenumărate ori înștiințați, că Dumnezeu nu le acceptă.

Chiar dacă Isus nu mai umblă fizic pe pământ, adevărul este că, El este singurul om care a înviat din morți și care a intrat în viața veșnică, fiind astfel singurul Dumnezeu adevărat, demn de urmat. Nu numai că învățătura Lui este foarte practică și de un real folos celor ce vor să își îmbunătățească viața, dar, și acum,  după 2000 de ani, încă mai eliberează suflete, din minciunele diavolului, de care oamenii, de bună voie, s-au lăsat păcăliți. Asta pentru că El este încă viu și îi pasă de noi.

Adevărul este că Dumnezeu nu este o poveste, El este real, El este la fel de puternic și activ acum, în zilele noastre, ca și în zilele când a inundat tot pământul (timpul lui Noe), fiind dezgustat de aroganța și corupția omului, când despica Marea Roșie (timpul lui Moise, Exodul), salvându-i pe cei care erau în pericol.

În pofida comportamentului stricat si scârbos al omului, El l-a trimis pe Fiul său să deschidă o cale prin care toți cei care vor, să poată intra în Împărăția în care, Isus este Rege și conduce lumea prin iubirea perfectă, loc în care, sunt sigură că toți ne-am dori să ajungem, dacă am avea mai multe informații si mai multă încredere. Citește scriptura!

Alt adevăr este că, nimic din toate acestea nu sunt gratis. Trebuie să dai la schimb păcatul de care ești atât de îndragostit. Isus știe cel mai bine cât de grea este bătălia cu propriile slăbiciuni, a fost om ca și noi. Tocmai de aceea, din momentul în care decizi sincer și asumat, să te întorci de pe calea ta, abandonând ceea ce deja ști în inima ta că este greșit, El îți promite că, prin moartea Sa, ai victoria , autoritatea și puterea Lui, pentru a te lupta cu toți demonii și spiritele întunericului, care te-au ținut captiv în depresie, minciună, frică, vicii și din care, deși ai încercat, nu ai reușit să te eliberezi singur.

Isus ne-a oferit privilegiul să Îi folosim numele. Iadul și demonii se cutremura numai la auzul numelui Isus Cristos, Yahushua Ha Mashiach, ei sunt obligați să stea departe de cel ce folosește acest nume. Diavolul nu mai are autoritate asupra ta, asupra vieții tale și asupra celor peste care rostești Numele cel deasupra tuturor numelor. Este obligat să plece. El, prin moartea Sa, de bună voie, a plătit diavolului ceea ce era de fapt datoria noastră. De aceea spunem că ne-a eliberat.

  • Viața

Misterul lui Cristos este că ultima Sa suflare a devenit eternitate pentru tine.

Credința sau necredința ta, nu schimbă faptul că ești o ființă veșnică, iar zeul căruia îi slujești acum, îți va revendica legal sufletul după clipa morții tale.  

Dacă însuși Dumnezeu, a coborât din Împărăția Sa, pentru a-i salva pe oameni, oare eu, ca si creație, de ce nu iau în serios faptul că există o bătălie aprigă pentru sufletul meu? Numai faptul că Isus a fost de acord să treacă prin acea suferință fizică, care i-a adus moartea în cel mai violent și sadic mod posibil, ar trebui să te facă să te gândești la cât de îngrozitoare este moartea veșnică.

Isus a spus; ”Eu sunt calea, adevărul și viața, nimeni nu ajunge la Tatăl, decât prin mine.

Nu există alte căi, scurtături sau șiretlicuri, care să îți garanteze că veșnicia ta va fi frumoasă și plăcută. Nu există nimeni, în afară de Isus Cristos din Nazaret capabil să te ducă în cer. Nici pe tine, nici pe cei din jurul tău.

El a venit pe lume să facă o cale accesabilă prin adevăr, spre viață, pentru o veșnicie. Într-adevăr, calea este îngustă și exclusivistă, deoarece, pentru a o străbate, este nevoie de hotărâre si determinare de a merge împotriva curentului. Dar nu merită oare?

Și da, ai dreptul să Îl respingi, să Îl ignori, dar nimeni și nimic nu va schimba iubirea pe care El ți-o poartă. Atâta timp cât ești în viață, pe pământul acesta, ai șansa să accepți iubirea lui Isus și să o testezi. După ce ai murit, s-a terminat, nu te mai poate salva nimeni.

Prin Isus, ai schimbat totul Doamne, le-ai făcut pe toate noi, ai gravat în inimile noastre legea Ta, astfel încât, nimeni nu mai poată spune ”n-am știut”. Ajută-ne pe noi, pe copii Tăi, să dam volum vocii Duhului Sfânt, care locuiește in noi, pentru a ne putea lăsa ghidați spre adevărul Tau. Ajută-ne să înțelegem cine este Fiul Tău și care a fost misiunea Lui, pentru a putea folosi actul Lui atât de altruist, în lupta noastră zilnică cu dușmanul, care vine doar ca să fure, să distrugă și să ucidă, ceea ce Tu și noi creăm și construim. Fă Doamne ca aceste cuvinte să ajungă acolo unde trebuie, să înmoaie inimi și să deschidă ochi. Nu lăsa ca tradiția sau religia să stea între noi și Tine, nu ne lăsa să plasăm doctrina mai presus decât Tine
Îți mulțumim că ne asculți și că lucrezi în noi!

Domnul vine, tu cum te pregătești de întâmpinarea Lui?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.